Sveriges främsta artister på kö i sommar

Under 20 år har Sollidens artistscen varit nästan oanvänd, men i sommar blir det öländska slottet träffpunkt för några av landets främsta artister och musiker. Den 3 juli är det premiär för det här nya konceptet med ingen mindre än Peter Jöback. Därefter väntar bland andra Lena Philipsson, Carola och Arvingarna som bjuder på intima konserter under bar himmel när den svenska sommaren är som bäst.

Hur vi skulle tackla pandemin och sommarens strikta publikrestriktionerna har länge varit ett huvudbry, men efter samtal med Solliden slotts verksamhetschef Carolina Thaysen har vi nu tillsammans lyckats skapa en banbrytande och smittsäker konsertsommar – trots allt.
– Det här är precis vad vi vill göra, säger Carolina Thaysen som avslöjar att staben på Solliden under många år har talat om att göra något sådant här.

Regeringen och folkhälsomyndigheten öppnar i juni för konserter med sittande publik på 500 personer, så kallade ”smittsäkra konserter”, enligt de nya föreskrifterna och allmänna råden. Sveriges artistelit kommer därför – om bara tre veckor – äntligen kunna ge sig ut och spela live för sin publik igen. Med premiär den 3 juli kommer sommaren sedan bjuda på intima konserter varje vecka, med några av våra mest populära artister.

Under sex veckor ska Sollidens scen, intill slottscaféet, vakna till liv och bjuda på visor, jazz, pop och schlager av bland andra Lill Lindfors, Magnus Carlsson, Smith & Thell och Lisa Nilsson. Hoppas vi ses!

Biljetterna släpps tisdag 15 juni kl. 12.00.